Creșterea, trezirea, curățarea și contribuția. #constiintaecologica

Ce este un spirit ecologic?

A a evolua spiritual inseamna sa te trezesti din iluzia 3D(iesirea din matrix, transcendenta), sa te maturizezi(evolutia personalitatii), sa cureti conditionarile culturale (integrare umbre) si sa participi activ/contribui cu ceea ce ai devenit in evolutia intregului mai mare din care esti parte(familie, comunitate, societate, ecosistem, univers). Excluderea oricareia dintre aceste 4 responsabilitati limiteaza evolutia si polueaza spiritual ecosistemul. Multi dintre noi ni le asumam pe primele 3 dar, din pasivitate, necunoasterea sau „anghelism”, nu ne-o asumam si pe ultima.


#constiintaecologica

Discutăm de multe ori despre „4 Ups Wake Up, Grow UP, Clean Up, Show up ”  ai vieții integrale: Creșterea, trezirea, curățarea și prezentarea/contribuția. Primele trei au de-a face cu „lucrarea noastră interioară”, lucrarea personală, deseori anevoioasă, pe care o facem în conștiința noastră și în cele mai apropiate relații. Însă cea de-a patra – Show UP – este locul în care fructul muncii noastre începe cu adevărat să se coacă, unde toate cunoștințele noastre acumulate, creșterea personală, practica spirituală și integrarea umbrei devin o sursă nelimitată de putere, prezență și înțelepciune, într-un mod mult mai semnificativ și de impact, de a deveni un părinte mai bun, de a deveni un lider mai bun, de a deveni un cetățean mai bun al lumii în numeroasele dimensiuni și crize ale lumii noastre.

La urma urmei, dacă practica noastră nu ne ajută să participăm optim în lume, dacă nu ne obligă să adoptăm o schimbare reală în fiecare dintre sferele noastre de influență, dacă nu ne dă posibilitatea să ne confruntăm direct, cu compasiune neînfricată și acțiuni eficiente numeroasele crize și tragedii ale colectivului nostru ce se desfasoara, atunci care este scopul?

Dacă suma totală a practicii noastre nu poate aduce beneficii lumii din jurul nostru, atunci ce si cine exact suntem sau practicăm?” Ken Wilber