Despre oamenii care nu fac niciodată NIMIC pentru ceilalți

Screen-Shot-2014-06-23-at-18.15.52Singura activitate legată de societatea în care trăiești este privitul la TV, urmat de comentarii făcute cu superioritatea și detașarea care te-au consacrat. Priceput cum ești la toate, judeci rapid și decizi și mai rapid ce ar trebui SĂ SE FACĂ! Ar trebui SĂ SE VOTEZE cu partidul X (însă tu nu mergi niciodată la vot), ar trebui să nu se exploateze gazele de șist (dar tu nu ieși în stradă să susții asta), ar trebui să fie ajutați bolnavii de leucemie (însă tu nu dai niciodată un leu, pentru a ajuta pe cineva) și așa mai departe.

Singurul lucru de care îți pasă, dar absolut singurul, e confortul tău personal. Nici prin cap nu-ți trece să faci vreun efort ca să ajuți pe cineva, orice ar însemna ajutorul și oricine ar fi persoana. “Empatie”, “solidaritate” sau “implicare” sunt niște concepte care-ți sunt cu desăvârșire străine.

De aceea, stimate maimuțoi, aș vrea să îți zic câteva vorbe. Globul tău nu plutește undeva, în neant. Globul tău se rostogolește zilnic într-o lume și în niște vremuri grele, amărâte, chinuite pentru foarte mulți. Globul tău se află în România, care se află în Europa, care se află pe planeta Pământ și multe dintre cele care se întâmplă în vreuna dintre aceste locații, te cam privesc. Da, da, surpriză, te privesc, pentru că globul tău nu e veșnic și, într-o bună zi, e posibil să cobori din el și să te trezești că ești fix unul dintre amărâții pe care nu voiai să îi vezi până acum și pentru care nu te-ai obosit să faci niciodată NIMIC. Mult um im Sursei