Memoriul National STOP 5G

APEL CATRE TOATE ORGANIZAȚIILE CARE OCROTESC VIAȚA

SEMNAȚI URGENT MEMORIUL STOP 5G

Memoriul la care sunteți chemați ca organizație prezintă poziția societății civile față de celeritatea cu care actualii guvernanții vor să implementeze până în 2020 tehnologiile de nouă generație în comunicații radio/wireless, generic denumite 5G, tehnologii care au un impact nociv asupra oamenilor și animalelor, asupra întregului ecosistem.

Descarcă și citește Memoriul National de aici https://tinyurl.com/rnaro8v

Pentru a fi semnatari ai Memoriului vă rugăm să trimiteți urgent email către dl. Adrian Aciu (adrianaciu@gmail.com) specificând numele organizației și numele reprezentantului legal. Dl. Aciu vi-l va trimite ca răspuns și îl depune, nădăjduim cu cât mai multe semnături, Autorităților Statului.

Semnatari pot fi: ONG-uri, parohii, firme, sindicate, patronate, primării, scoli, asociații părinți și elevi, asociații profesionale din cercetare, sănătate, inspectorate în construcții, asociații de locatari, partide politice s.a. Tema dezbaterii ne privește pe toți, indiferent dacă suntem sau nu consumatori de servicii de telecomunicații, radiațiile electromagnetice nu fac discrimare.

Contextul Memoriului

În prezent (25 septembrie-24 octombrie 2019) are loc consultarea publică privind ADOPTAREA UNUI OUG CARE PERMITE INSTALAREA ANTENELOR 5G FĂRĂ CONSIMȚĂMÂNTUL PROPRIETARILOR sau al Autorităților locale, denumit ”Ordonanță de urgență pentru simplificarea procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcții cu privire la infrastructura fizică necesară susținerii rețelelor de comunicații electronice, precum pentru modificarea și completarea unor acte normative”. Este publicat aici proiectul de act normativ: https://www.comunicatii.gov.ro/proiecte-acte-normative/

Proiectul de OUG aduce simplificarea autorizării construcțiilor de infrastructură a rețelelor 5G pe orice fel de teren, inclusiv în ariile naturale protejate și modifică legea privind accesul la proprietate. Prin aceasta măsură (hotărâre de guvern) se scurtcircuitează legile cu privire la proprietate, inclusiv Constituția României! Dacă se aprobă ordonanța, în momentul instalării echipamentelor și antenelor pentru 5G, NU SE VA MAI CERE ACORDUL proprietarilor/asociaților de proprietari/primăriilor de către corporațiile telecom!

Mai mulți oameni de știință s-au reunit în a atrage atenția asupra pericolului adus de 5G la adresa sănătății oamenilor dar și a faunei, prezentând 10000 de studii ca dovezi, în timp ce corporațiile nu au nici măcar un studiu efectuat cu privire la impactul tehnologiile 5G (in cadrul Congresului American sunt întrebați dacă au investit în cercetare cu privire la siguranța publică și ei au răspuns că NU: https://www.facebook.com/jnepiisfantuluigheorghe/videos/1000780033464201/).

Dr. Martin Pall de la Universitatea Statului Washington, vorbind la o masă rotundă organizată de NIH și CDC, a afirmat: ”Introducerea rețelelor 5G fără ca un singur test biologic să fi furnizat dovada siguranței în ceea ce privește sănătatea ființelor umane, animalelor și mediului este absolut nebunească!”. Mai multe detalii despre pericolele 5G găsiți aici: https://www.5gspaceappeal.org/s/Apel-internaional-Stop-5G-p…

Principiul precauției a fost invocat prin multe apeluri internaționale, semnate de un număr semnificativ de oameni, din diverse domenii. De exemplu, site-ul 5G Space Appeal (https://www.5gspaceappeal.org/) a primit până în luna septembrie 2019 un total de 143.671 de semnături din 207 de țări și teritorii, de la categorii de oameni care evaluează obiectiv impactul poluării electromagnetice asupra sănătății: 3 874 oameni de știință, 5 978 de medici, 6 678 de ingineri, 7 933 de psihologi, psihoterapeuți și asistenți sociali, 3 552 de asistente, 481 de farmaciști, 2 605 de arhitecți și constructori, 235 de persoane din domeniul biologiei construcțiilor, 269 de veterinari, 337 de apicultori, 39 835 persoane cu alte profesii, 70 598 de oameni care nu și-au specificat profesia și 1 296 de organizații. În România, mii de oameni au semnat pentru a-și exprima poziția împotriva implementării tehnologiilor 5G. Două astfel de petiții se găsesc aici: https://campaniamea.declic.ro/…/cerem-ministerului-sanatati… si https://www.petitieonline.com/cerem_interzicerea_implementr…

Viața noastră, a tuturor, este pusă in pericol!

Vă rugăm să distribuiți acest apel apropiaților!