SUSTINE MEMORIU LEGEA VACCINARII OBLIGATORII

Dragi prieteni,

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România în săptămânile următoare. Legea care prevede obligativitatea vaccinării copiilor se află acum pe masa deputaților, urmând ca în zilele următoare actul normativ să fie dezbătut în plen.

Proiectul de lege prevede, printre altele, că în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat. Actul legislativ mai menționează și sancţionarea părinţilor cu o o amendă de până la 10.000 de lei, în situaţia în care refuză să-şi imunizeze copiii.

Obligativitatea vaccinării copiilor reprezintă o ingerință în actul de voință al părinților.

Actul vaccinării reprezintă un act medical preventiv, facultativ, neputând fi altceva decât un exercițiu de voință liber consimţită, urmare a unui drept şi NU a unei obligaţii care ar putea avea şi consecinţe nedorite asupra sănătăţii.

Legea conține prevederi prin care se încalcă, în mod flagrant, nenumărate drepturi ale cetățenilor români, drepturi prevăzute de Codul Civil, Constituția României, Legea drepturilor pacientului, Codul de deontologie medicală al Colegiului Medicilor din România, tratate și convenții europene și internaționale, la care România a aderat.

Câteva dintre aceste drepturi care se încalcă prin aprobarea legii vaccinării, în forma propusă, sunt redate în memoriul pe care vă rugăm să-l susţineţi.

MEMORIU-LEGEA-VACCINARII-OBLIGATORII.pdf

Vă adresăm rugămintea ca acordul pentru susţinerea memoriului să ni-l transmiteţi pe adresa de email societateacivilaimpreuna@gmail.com, specificând NUME, PROFESIE și dacă reprezentați legal o organizație.

Platforma civică Împreună
Mihai Gheorghiu
av. Ana Corina Săcrieru