Tipologii INDIGO

De unde știu dacă sunt Indigo? Cărei tipologii aparțin?

Astăzi, 95% din populație este Indigo, iar majoritatea sunt umaniști.
Ceea ce este important este să recunoaștem și să înțelegem că energia Indigo schimbă planeta și felul în care omenirea evoluează. Energia Indigo nu este doar despre cine este sau nu este Indigo sau ce tip de Indigo este. Este mai important să știm că un Indigo acceptă pe ceilalţi pentru cine și ce sunt și au ca misiune interconectarea tuturor. Sarcina lor este de a integra omenirea într-o lume prin globalizare care depășește granițele politice sau economice, depășește biasurile și prejudecățile personale.

După anul 2000, procesul de identificare a unui Indigo este mai ușor. Cei mai mulți Indigo pot fi identificați pur și simplu prin matematică. La sfârșitul anilor 1960, erau foarte puțini Indigo născuți, probabilitatea era de 1 Indigo din 5.000.    În anii 1970 numărul celor Indigo a crescut astfel ca în anii 80 și 90, s-au născut predominant copii Indigo în toate țările lumii. Astăzi 95% din toți copiii în întreaga lume sunt Indigo, sporind în mare măsură probabilitatea unei corecte auto-identificări.  În plus, cu doar patru subcategorii clare de Indigo (Umaniști / Artiști / Conceptualiști / Cataliști), autoidentificarea este mult mai exactă decât pentru înaintașii lor care se raportau la cele douăsprezece culori din Sistemul lui Nancy Ann Tappe.

Cei născuți înaintea anilor 60 care aveau culoare dublă întâmpinau dificultăți mai mari în identificarea precisă decât cei Indigo care nu amestecă culoarea și au subcategorii clare. Totuși în cazul celor INDIGO Catalist identificarea este îngreunată și apar erori. Cataliștii sunt rari Nancy însăși a identificat mai puține decât cincizeci.

Personalitatea fiecărei persoane este o combinație unică, originală, care îl individualizează astfel încadrarea strictă, exclusivă într-una dintre cele 4 categorii nu este indicată.

În mod potențial, trăsături aparținând mai multor tipologii coexistă în fiecare persoană, însă unele se manifestă mai pregnant decât altele.

UMANIȘTII – UNIONIȘTII

Umaniștii sunt aici pentru a globaliza omenirea prin intermediul tehnologiei și comunicațiilor. Ei aduc noi perspective asupra relațiilor umane și a umanității. Este cel mai frecvent dintre tipurile Indigo, astăzi sunt efectiv milioane Umaniști pe planetă.

Sunt sociali și pot vorbi cu oricine despre orice. Oamenii sunt forța lor. Ei sunt activi fizic, comunicatori excelenți și informali în abordarea lor. Strălucesc când sunt cu oamenii pe care îi plac. Joviali și distractivi, le place să-i tachineze pe ceilalţi.

Caracteristici specifice: Lejeri și informali, vorbitul este viața lor; fie pe telefon, fie prin mesaje text, se văd pe ei înșiși prin ochii apropiaților lor, procesează informațiile și impresiile cu viteza luminii, sunt cei mai activi din punct de vedere fizic chiar hiperactivi, sunt cei mai entuziaști, terapia lor este să vorbească cu oamenii pe care îi plac, sunt joviali și distractivi, respectă programele prelungite sau termenele limită doar dacă lucrează cu prietenii.

ARTIȘTII – INTERPREȚII ANIMAȚI

Artiștii aduc arta în toate domeniile, nu doar în artele plastice. E încep să creeze clasicele viitorului. Artiștii ar trebui să aibe posibilitatea de a-și dezvolta creativitatea prin mai multe discipline, deoarece sunt multiplu talentați. Artiștii folosesc o sursă spirituală și universală de creativitate, aparent primind ideile lor din aer. Ei nu au nevoie să învețe; ei intuiesc, au doar nevoie de instruire și disciplină în tehnici pentru a le perfecționa.

Artiștii au un puternic simț al meritelor și le place să fie dramatici. Cei mai mulți oameni simt că Artistul cere multă atenție! Artiștii Indigo sunt extrem de creativi și muncesc din greu atâta timp cât accentul și atenția este pe ei. Sunt foarte speciali și pretențioși, ceea ce îi determină să fie perfecționiști cu creațiile lor, dar uneori greu de trăit alături. Artiștii sunt singurul tip de Indigo care au fetișuri legate de picioare, pantofi sau mâini. Ei iubesc costumele, pe care le îmbracă, joacă roluri și caută să fie în centrul atenției.

Caracteristici specifice: Multiplu talentați, orientați pe spectacol și interpretare, senini și idealiști, iubesc moda, uneori sunt foarte dramatici şi pot să se victimizeze, preferă lucrurile scumpe, strălucesc când aceștia performează, sunt vulnerabili în fața statutului social, Cele mai complexe problematici abordate cu ei sunt cele din cadrul școlii  deoarece ei nu cred că fac greșeli.  Artiștii sunt cei mai pretențioși, cei mai creativi, dar ies din flow/zonă când sunt disciplinați, se retrag când sunt stresați.

CONCEPTUALIȘTII – EXPERȚII ÎN GĂNDIRE

Conceptualiștii sunt oameni de proiect. Sarcina lor este de a introduce noi concepte în tehnologie, proiectare și procese mecanice. Ei pot deveni ingineri, arhitecți, programatori de calculatoare sau designeri. Sunt oamenii tehnologiei. Conceptualiștii sunt diferiți de ceilalți prin faptul că sunt mult mai puțin sociabili. Preferă să lucreze în spatele scenei, permițând astfel Artiștilor să aibă lumina reflectoarelor și Umaniștilor să răspândească cuvântul despre ideile lor publicului din întreaga lume. Aceste genii ale calculatoarelor schimbă lumea cu platformele lor tehnologice din știință, medicină, comunicații și mass-media. Conceptualiștii sunt aceia care schimbă și promovează în mod constant lumea jocurilor, oferind tuturor materiale multimedia și filme mai rapide și mai provocatoare, cu grafice și efecte speciale din ce în ce mai impresionante și mai vii. Conceptualiștii iubesc organizațiile militare sau birocratice, sistematizate. Le plac procesele stabile și sunt metodici în activitatea lor. Sunt capabili de ore lungi de muncă grea  necesară proiectului lor. Nu tolerează totuși întreruperile. Nu le stați în cale.

 Caracteristici specifice: preferă să stea sau să lucreze singuri,  deoarece pot rămâne în controlul proiectului și nu sunt dispuși să riște interferența în calitatea sau calendarul proiectului la care lucrează, a unei alte persoane. Spre deosebire de Umaniști, aceștia sunt rareori hiperactivi și se bucură de mai puține schimbări energetice decât altele. Conceptualiștii sunt liniștiți, mentali și concentrați. Conceptualiștii consideră controlul ca fiind cel mai bun mod de a menține integritatea proiectului sau a efortului lor. Stresul apare atunci când simt că și-au pierdut controlul asupra proiectului sau se află într-o situație în care trebuie să livreze un produs inferior. Managementul stresului pentru ei înseamnă revenirea la solitudine fie la proiectul lor, fie la jocurile video. Lego este jucăria ideală pentru copilul Indigo Conceptualist.  De la începuturi, Conceptualiștii creează structuri și modele, organizând și aranjând lucrurile în capul lor în moduri pe care restul dintre noi nu le-ar putea vedea sau înțelege astăzi. Pot deveni ușor dependenți de jocurile lor  video. Ei pot să stea cu ușurință ore întregi în lumea virtuală a jocurilor. Conceptualiștiilor le este benefică practicarea unui sport, a unei arte marțiale sau practică spirituală religioasă pentru a primi sentimentele de disciplină, apartenență și sportivitate. Deoarece sunt dependenți de natură, părinții lor trebuie să îi monitorizeze și să intervină pentru a menține dependențele sănătoase. Pentru Conceptualiștii adulți tineri se recomandă să-și aleagă singuri procesele sociale sănătoase.

CATALIȘTII – VIZIONARII

Cataliștii aduc noi paradigme, noi filosofii și noi religii. Ei își imaginează viitorul și susțin neobosiți cauze globale și eforturi filantropice. Sunt cei mai puțini dintre cei Indigo, numărând doar unul la fiecare câteva mii de oameni. Aceștia manifestă o curiozitate ieșită din comun în ceea ce privește corpul uman și despre modul în care operează. Adesea emit zgomote amuzante  pentru testarea limitelor vocii umane și a identifica ceea ce poate face. Ei pot părea foarte detașați și deseori proiectează un aer de superioritate totală. Alți oameni îi percep, de obicei, ca fiind excentrici sau ciudați. Ca și în cazul Conceptualiștilor, Cataliștii pot beneficia în mare măsură de o formă de artă marțială sau de artă asiatică, pentru a-i ajuta să-și canalizeze corect energiile. Ei au nevoie de viziunea introspectivă a controlului interior și a satisfacției exterioare. Majoritatea Cataliștilor excelează în aceste discipline. Iubesc activitățile în aer liber și sunt atletici prin natura lor. Este benefic să fie în apă sau în apropierea apei.

Caracteristici specifice: sunt de obicei corpolenți. Deseori sunt flexibili, dar pot fi brusc furioși. Au o gândire abstractă, adesea conceptualizând lucruri care nu vor avea loc decât în viitor. Chiar acum ei așteaptă ca lumea să-și dea seama că au dreptate. Ei pot avea dificultăți legate de frații lor. Pot fi deranjanți în clasă, numai pentru că procesele lor de gândire sunt atât de diferite de cele normale. Dintre toate tipurile Indigo, aceștia sunt cei mai susceptibili la a fi etichetați cu „autism”. Aproximativ cincizeci la sută din ei sunt de fapt autiști.  Ceilalți se folosesc de eticheta ca mijloc de a fi lăsați în pace. Preferă liniștea singurătății. Cataliștii sunt chiar diferiți; Ar trebui să îi primim și să le onorăm dorința lor de izolare. În viitor ei  vor oferi soluțiile la problemele sociale de astăzi ale foamei, bolii, sărăciei și prejudecăților. Catalizatorii sunt foarte puțini în număr, deoarece au dificultăți de adaptare la corpul uman uman și pentru că timpul nu este pregătit pentru mesajul lor.

Pentru evaluări obiective ale tipologiei Indigo dar și ale multor altor trăsături de personalitate, inteligente multiple, talente și potențiale native accesați http://www.universfractal.ro/copii-indigo.ro/

Mult um im sursei!